Ingenieursbureau Fluor

Fluor is een internationaal opererend bedrijf. In de Haarlemse vestiging vind je dan ook medewerkers uit alle uithoeken van de wereld. Helaas was het verouderde interieur van het pand wat minder kleurrijk. In het hart van de onderneming, de eetzaal, was de sfeer zo deprimerend dat veel mensen de lunch maar op hun kamer nuttigden. Dat kon beter.

Projectinrichter JBK uit Haarlem en interieurarchitect Juan Nibbelink gingen het gevecht aan met de 660m2 grote ruimte. Daar waar de zaal eerst 'unisono' was ingericht, creëerden zij diverse omgevingen. Als bezoeker verover je nu een plekje dat op dat moment het beste bij je past. Bovendien is de sfeer van de zaal exotisch, zodat ook mensen van verschillende nationaliteiten en leeftijden zich er prettig voelen. Zo prettig dat men er nu vaak iets te lang blijft hangen.

Ik heb heel wat moeten spitten in de documentatie van materialen op zoek naar zo gunstig mogelijke eigenschappen. Bij grote overspanningen komt de zwaartekracht extra om de hoek kijken en vooral bij het podium hebben we lekker ‘gestoeid’. De uitdagingen in het tekenwerk laten zich dan ook raden, maar het staat er uiteindelijk, en goed ook! Zijn we trots?...Ja!
Roel Buijs

Foto’s: Chris van Koeverden

Terug naar projecten