Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zit in ons hart. Dat zie je terug in de materialen die we gebruiken en onze manier van (samen)werken. Meubelmakerij Het Woud is zelfstandig FSC®-gecertificeerd: ons productieproces is van stap tot stap inzichtelijk voor wat betreft het gebruik van gecertificeerde materialen.  Kijk hier voor onze certificering: https://info.fsc.org/details.php?id=a0240000008rzrGAAQ&type=certificate#result Wij kunnen meubelen en interieurs aanbieden die helemaal zijn opgebouwd uit bewust duurzaam geproduceerde grondstoffen. Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde producten.

Natuurlijk gaat MVO verder:

  • Wij werken in een platte organisatie met leveranciers uit de omgeving. Als we rijden, rijden we 'nieuw' en natuurlijk gebruiken we groene stroom.
  • We zijn erg gecharmeerd van het werken onder forNATURE (www.fornature.nl) dat streeft naar zoveel mogelijk hergebruik van (zakelijke) interieurs.
  • We zijn altijd op zoek naar nieuwe materialen, productiemethoden, ideeën en ontwerpen die passen in deze manier van werken. Maar ook naar klanten, architecten, ontwerpers en beleidmakers die mee willen denken (en doen) in deze uitdaging.
  • Voor iedere order die je plaatst plant Oxfam Novib een paar bomen.
  • Ook sponseren we Stichting Vliegende Meubelmakers (www.vliegendemeubelmakers.nl), onze vakbroeders die 'in den vreemde' hun vaardigheden gebruiken om de leefomgeving van mensen te verbeteren.
  • Tenslotte dragen wij het Gispen Museum een warm hart toe en steunen de Stichting Gispen Collectie in hun streven hun culturele erfgoed in stand te houden.

Duurzaam werken is een proces dat constant ontwikkelt, verandert en verbetert. Erover praten is echter niet genoeg, daarvoor zijn de onderliggende problemen te serieus. Aanpakken dus!